Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Fastforrentede forbrugslån


Mark Andersen
Skrevet af: Mark Andersen opdateret Opdateret: 23. november, 2021

Der er et enormt udvalg af forskellige forbrugslån på det danske marked, hvilket giver dig fantastiske muligheder for at få et fordelagtigt lån. Som forbruger kan det dog være svært at finde vej i lånejunglen, for der er mange, som påstår, at de har de bedste lån. Langt de fleste forbrugere er dog enige om, at de helt vil have et fastforrentet forbrugslån. Der er mange fordele ved denne type lån, og derfor er det ikke en tilfældighed, at så mange forsøger at finde det bedste fastforrentede forbrugslån. Det ville være fantastisk, hvis man endegyldigt kunne udpege det perfekte forbrugslån. Dette er desværre umuligt, da alle forbrugere har forskellige behov. Det er med andre ord ikke muligt at finde ét lån, som er perfekt til alle, men det er til gengæld muligt at finde det perfekte lån til dig. Herunder kan du læse mere, om hvordan du finder det optimale lån i forhold til dine behov og dine ressourcer.

Fastforrentede forbrugslån

Brugernes favorit

Lånebeløb 10.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.49-19.95%
Oprettelsesgebyr 3.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,57-20,6 %
Få tilbud fra flere banker Få svar med det samme Lån uden sikkerhed
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder kr. Variabel debitorrente: 3,55-19,95 % ÅOP: 4,57-20,6 % Månedlig ydelse: 1.086-1.856 kr. Samlede kredit omk.: 19.165-122.738 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 119.165-222.738 kr.

Derfor kan du trygt bruge Moremoney

På Moremoney arbejder vi for at give dig det perfekte overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge. Læs mere her

Hvad er et fastforrentet forbrugslån?

Et fastforrentet forbrugslån er en type af lån, hvor afdragene forbliver de samme i hele lånets løbetid. I praksis betyder det, at du undgår ubehagelige overraskelser, hvis renten stiger, da lånets afdrag ikke vil blive større. Det er især en fordel at vælge et fastforrentet forbrugslån, hvis der er tale om et større lån. Her kan det nemlig være vigtigt at afdragene ikke bliver større end planlagt, da dette ville gøre det sværere at overholde lånets aftaler.

Guide til tilbagebetaling af fastforrentet forbrugslån

At tage et forbrugslån kan være forbundet med nervøsitet, da man ikke bryder sig om konsekvenserne, hvis der skulle ske noget uventet, og man ikke kan betale lånet tilbage som planlagt. Du kan imidlertid undgå mange af disse bekymringer, hvis du gør dig nogle overvejer før du tager lånet. Grundigt forarbejde kan gøre en stor forskel, når du tager et forbrugslån, og det kan gøre forskellen mellem en positiv og en negativ oplevelse. For de fleste er et lån nemlig kun en negativ oplevelse, hvis der opstår problemer med tilbagebetalingen.

Vær realistisk

At tage et forbrugslån involverer også et ansvar for dig. Hvis du låner penge hos en udlåner, som ikke kræver at se dokumentation for din økonomi, så er det dit eget ansvar at sikre, at du kan betale lånet tilbage. En bank vil ofte kræve at se lønsedler og årsopgørelse, så det kan føle sig sikre på, at du kan betale lånet tilbage. Omvendt kræver et kviklån ofte ikke nogen dokumentation, hvis du ikke er i RKI. Dette betyder til gengæld, at du selv skal være sikker på, at du kan betale lånet tilbage. Kviklån er blevet mere og mere populære igennem de seneste år. Oprindeligt var kviklån kun tiltænkt helt små beløb, hvilket også betød, at der var en høj rente og kort tilbagebetalingstid. I dag er det imidlertid også muligt af låne større beløb som kviklån. Her er der længere tilbagebetalingstid, og renterne er blevet mere overkommelige. Man kan endog opleve, at man kan finde et kviklån, som har en bedre rente end bankens lån. Det er dog stadig dit ansvar at sikre, at din økonomi kan håndtere tilbagebetalingen, hvis du tager et kviklån. Som tidligere nævnt kræver banken normalt dokumentation for din økonomi, hvis du vil have et forbrugslån. Dette er imidlertid ikke ensbetydende med, at det altid er en god idé at tage et forbrugslån, bare fordi banken godkender det. Du bør altid have din sunde fornuft med dig, når du låner penge, og derfor bør du også selv kigge dit budget efter i sømmene, før du tager et forbrugslån. Det er vigtigt, at du har realistiske forventninger til tilbagebetalingen af lånet. På gode måneder er lånet måske ikke problematisk, men det er vigtigt at huske på, at der også kommer måneder med uforudsete udgifter. Du kan også opleve, at der sker ændringer i din jobsituation, som måske kan gøre et lån problematisk, hvis du skal afdrage med store beløb. Med andre ord er det vigtigt, at du bevarer et realistisk syn på din økonomi og ikke sætter dig selv i en træls situation i forhold til tilbagebetalingen.

Vær realistisk

Tal med udlåneren

Grundig forberedelse er desværre ikke altid nok, når det gælder lån. Der kan ske så store ændringer i din økonomi, at du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet som aftalt. Det kan eksempelvis være tilfælde, hvor du mister dit job, eller der kommer en meget stor uforudset udgift. Begge disse situationer kan være særdeles ubehagelige – både på et personligt og et økonomisk niveau. Du må imidlertid aldrig ignorere et forbrugslån, for det er altid en god idé at tage en snak med udlåneren. Du skal tage kontakt til din udlåner, hvis du står i en situation, hvor du ikke kan overholde lånets aftaler. Mange långivere er til at snakke med, og det er eksempelvis muligt, at du kan afdrage med et mindre beløb hver måned eller måske helt udsæt en måneds afdrag. Du bør aldrig ignorere et forbrugslån, hvis du ikke kan betale det som aftalt. Det værste der kan ske ved at kontakte långiveren, at de nægter at ændre lånets vilkår, og at du dermed blot vil være i samme situation, som hvis du ikke havde kontaktet dem.

Brug internettet

Det kan være udfordrende at finde et fastforrentet forbrugslån, men takket være internettet er det ikke umuligt. Hvis du vil finde et godt forbrugslån, er det altid en god idé at bruge internettets ressourcer. På MoreMoney.dk er det nemt at sammenligne forskellige forbrugslån, så du kan være sikker på, at du ikke træffer det forkerte valg. Der er mange lån at vælge imellem, så det er særdeles positivt, når du kan skabe et overblik og udvælge de bedste lån i forhold til dine behov. Internettet er en vigtig ressource i forhold til forbrugslån, og du kan også bruge nettet til at læse om andres erfaringer med en specifik långiver. Det kan eksempelvis være en god idé at sikre sig, at de er til at tale med, hvis du får behov for at ændre lånets vilkår.

Brug internettet

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...



email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)