MoreMoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Moremoney - Se vores oversigt over de billigste forbrugslån

Overvejelser du bør gøre dig ved et forbrugslån

Et forbrugslån er på mange måder en effektiv og nem løsning, hvis et pludseligt pengeproblem opstår. Det kan både være i forbindelse med dit generelle hverdagsforbrug eller et ønske om en fremtidig oplevelse eller materiel gode. Et forbrugslån kan derfor være gavnlig på mange områder, men helt grundlæggende er det vigtigt, at du ved, hvorfor og hvor meget du ønsker at låne. Dernæst kan du undersøge de enkelte krav, som de forskellige låneudbydere opstiller.

Overvejelser du bør gøre dig ved et forbrugslån

Læg et budget

Først og fremmest bør du undersøge, om du har råd til at optage et forbrugslån. Det kan lyde lidt absurd, at det er nødvendigt at sikre sig, at man har penge til at låne penge. Men sådan er det. Et forbrugslån har ofte højere renter, hvilket især gør sig gældende, hvis du optager lånet via internettet, da låneudbyderen her stiller mindre sikkerhed. Du bør derfor se, om du rent faktisk har luft i økonomien, eller om du i så fald selv kan eller skal spare op. Derfor er et budget et uundværligt værktøj, der er med til at give dig netop det overblik, som du har brug for. Når det kommer til tilbagebetaling, er et budget ligeledes en god løsning. Du vil hele tiden have mulighed for at se, hvor meget du mangler at betale, samt eventuelle økonomiske forhindringer du vil møde i den kommende måned.

Undersøg, hvad forbrugslånet koster

Forbrugslån koster noget forskelligt afhængigt af den enkelte låneudbyder. Derfor bør du altid undersøge, hvad forbrugslånet vil koste netop dig. Du kan her se en oversigt over forbrugslån, og hvad de enkelte lån koster. Udover renten er det også ÅOP, som du bør kigge på. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og dette tal kan derfor give dig en rimelig fornuftig ide om, hvad lånet vil koste dig årligt. Jo lavere ÅOP, jo billigere vil lånet være. Derudover bør du se på de individuelle gebyrer, som låneudbyderen tilbyder. Disse gebyrer afhænger nemlig af lånetype samt udbyder. Det kan blandt andet være gebyrer, der bliver tillagt, hvis ikke du betaler lånet tilbage som aftalt. Derfor skal du både tage beløbsstørrelsen, renter og gebyrer i betragtning, når du skal undersøge, hvor meget dit forbrugslån kommer til at koste dig.

Undersøg, hvad forbrugslånet koster

Tilbagebetaling af forbrugslånet

Når det kommer til tilbagebetaling, er det ikke her, at du bør se igennem fingrene med noget. Tilbagebetalingen af dit forbrugslån kan ofte snyde, idet mange låntagere er villige til at tro, at det kan gøres, som de selv synes. Det er dog langt fra sandheden. Hvis ikke du betaler til låneudbyderen som aftalt, kan låneudbyderen opkræve et almindeligt rykkergebyr. Fra dette tidspunkt vil dit lån allerede blive dyrere, end hvad der først var planlagt. Hvis du af en eller anden grund pludselig ikke har mulighed for at betale dit lån tilbage, kan du altid forsøge at spørge låneudbyderen, om det er muligt at lave en afdragsordning på lånet. Det vil give dig en længere løbetid, således at du har mulighed for at betale hele lånet tilbage – uden rykkere.
Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser