Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Vi har samlet én oversigt over alle lånebeløb

Går du med overvejelser om at optage et lån? Så handler en af de vigtigste overvejelser for dig om lånebeløbet. For hvor mange penge har du brug for at låne? Og hvor mange penge kan du overhovedet få lov til at låne? 


Der er rigtig mange overvejelser, du skal gøre dig, når du ønsker at låne penge, og derfor bør det aldrig være en forhastet beslutning at optage et lån, blot fordi du står og mangler penge lige nu og her.


Der kan være mange årsager til, hvorfor du har brug for at låne penge, og derfor vil lånebeløbet blandt andet også afhænge af formålet med dit lån. Dit lånebeløb kan dog have stor betydning for, hvor mange penge du i sidste ende skal betale tilbage, når du skal afvikle din gæld. Læs med herunder og bliv klogere på lånebeløb.

Forskellige lånebeløb 

Der er rigtig mange forskellige lånebeløb, du kan låne, og der er ikke ét lånebeløb, der er mere rigtigt eller normalt at låne end et andet. Mange mennesker har brug for at låne penge til det, de går og drømmer om, og da alle mennesker som regel har forskellige drømme, vil det også være forskellige lånebeløb, man har brug for at låne.


Dit lånebeløb afhænger også af, hvilken type lån du har brug for at optage. Hvis du har brug for at låne penge til en større investering som eksempelvis en ny bolig eller en ny bil, kan du få brug for at låne et større beløb over 100.000 kr. 


Det kan også være, du har brug for at låne penge til en forestående rejse, eller du blot har brug for et forbrugslån i en bestemt periode. I disse tilfælde kan det være, at et privatlån på omkring 40.000 kr. er nok for dig. Se dine muligheder her.


Derudover er der også en række mindre lån, du kan optage nemt og hurtigt, hvis du akut står og mangler penge. Denne type lån hører under betegnelsen kviklån, og her har du mulighed for at låne ned til 1000 kr. Du skal dog være påpasselig med denne type lån, da det som regel er et dyrt lån, der gør dine samlede kreditomkostninger relativt høje.


Når du undersøger de forskellige lånebeløb på lånemarkedet, kan det være en fordel for dig at benytte en låneberegner, der kan hjælpe dig med at få et overblik over de samlede kreditomkostninger, hvis du vælger et bestemt lånebeløb. Således kan du være sikker på at finde det bedst mulige lån, der passer til dig og dine behov.

Hvad er et variabelt lånebeløb?

De fleste lånebeløb er faste og bliver aftalt, når du underskriver en låneaftale hos en låneudbyder. Dog har du i nogle tilfælde også mulighed for at få et variabelt lånebeløb, hvor lånebeløbet ikke nødvendigvis er fastsat fra starten af lånets løbetid.


Et variabelt lånebeløb kan du få, hvis du eksempelvis får en kassekredit frem for at optage et almindeligt lån. Med en kassekredit kan du løbende hæve et variabelt lånebeløb, hvor der måske kun er aftalt et maksimum for, hvor meget du kan hæve.


Ved en kassekredit har du ikke kun et variabelt lånebeløb, men de samlede kreditomkostninger vil også være variable, da du løbende betaler renter af det beløb, som du har trukket på din kassekredit.

Hvor meget kan jeg låne? 

Det er svært at svare entydigt på, hvor mange penge du har mulighed for at låne, da det afhænger af flere forskellige faktorer. Dit samlet kreditbeløb afhænger af din personlige økonomi, så jo bedre og mere stabil den er, jo større er dine chancer for at kan låne et større beløb.


Omvendt har du højst sandsynligt færre muligheder for at låne et større beløb, hvis din personlige økonomi ikke er så stabil. Dette skyldes, at der vil være en stor usikkerhed forbundet ved at låne dig penge, da låneudbyderne ikke kan føle sig sikre på, at du har mulighed for at betale den månedlig ydelse, som lånet kræver.


Når du skal optage et lån, er det vigtigt, at du tænker dig godt om. Bare fordi du har mulighed for at optage et vis lånebeløb, er det ikke ensbetydende med, at du skal låne det maksimale beløb. Du bør nemlig aldrig ansøge om et større lånebeløb, end du reelt har brug for.


Du skal huske på, at du skal betale hver en krone tilbage med renter og gebyrer. Jo flere penge du låner, jo længere tid vil du højst sandsynligt bruge på at tilbagebetale lånet, og dermed vil du betale renter og gebyrer i længere tid.


Dit lån kan derfor ende med at være utrolig dyrt for dig, hvis du optager et større lån med høje renter og gebyrer. Hvis du vil være sikker på at finde det bedste og billigste lån, kan vi anbefale dig at holde øje med ÅOP på det lånebeløb, du ansøger om, da dette tal viser de samlede kreditomkostninger ved dit lån.

Hvem kan låne?

I princippet har alle mennesker mulighed for at låne penge. Hvorvidt du kan låne penge afhænger nemlig af din personlige økonomiske situation. Jo sundere og mere stabil din økonomi er, jo flere muligheder har du, når det kommer til at låne penge.


Alligevel har langt de fleste låneudbydere en række krav, som alle låntagere skal opfylde, før de har mulighed for at låne penge, og det gælder uanset, hvilket lånebeløb man har brug for at låne. Både banker og online låneudbydere har disse krav, så det er næsten umuligt at finde en låneudbyder, som ikke stiller nogen krav til dig som låntager.


Som udgangspunkt skal du være fyldt 18 år, før du har mulighed for at låne penge. Derudover er det hos de fleste låneudbydere et krav, at du har fast bopæl i Danmark, og så skal du have en sund og stabil økonomi med en fast indkomst hver måned, så du har råd til at betale den månedlig ydelse, som et lån kræver.


Yderligere kræver stort set alle låneudbydere, at du ikke er registreret i RKI, hvis du ønsker at låne penge, og det er gældende uanset lånebeløbet. Hvis du er registreret i RKI, bliver du betragtet som en dårlig betaler, og så er der ingen låneudbydere, der har lyst til at låne dig penge, da de dermed ikke kan være sikre på at få sine penge tilbage.notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)