Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Fordele og ulemper ved forbrugslån


Mark Andersen
Skrevet af: Mark Andersen opdateret Opdateret: 23. november, 2021

Hvis du er endt på denne side, så er det måske fordi, at du har søgt på: ”Forbrugslån fordele ulemper”. Dette er et relevant emne, hvis du overvejer at tage et forbrugslån, men faktisk behøver det ikke være kompliceret. Vi har samlet alle de forskellige fordele og ulemper ved forbrugslån her, hvilket betyder, at du nemt kan skabe dig et overblik. Hvis du kan se flere fordele end ulemper, så er et forbrugslån måske det rette valg for dig og din økonomi, så læs med herunder.

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Brugernes favorit

Lånebeløb 10.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.49-19.95%
Oprettelsesgebyr 3.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,57-20,6 %
Få tilbud fra flere banker Få svar med det samme Lån uden sikkerhed
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder kr. Variabel debitorrente: 3,55-19,95 % ÅOP: 4,57-20,6 % Månedlig ydelse: 1.086-1.856 kr. Samlede kredit omk.: 19.165-122.738 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 119.165-222.738 kr.

Derfor kan du trygt bruge Moremoney

På Moremoney arbejder vi for at give dig det perfekte overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge. Læs mere her

Fordele ved forbrugslån

Et forbrugslån har bestemt sine fordele, og det kan være særdeles praktisk, hvis du står med en pludseligt opstået udgift. Fordelene ved et forbrugslån bør altid være så store, at de overgår ulemperne og omkostningerne ved lånet. Man kan vælge at se på et forbrugslån som en serviceydelse og renterne er betalingen for serviceydelsen. Med andre ord er det vigtigt, at du synes, at renterne er en acceptabel pris for den komfort som lånet giver.

Mere fleksibel økonomi

De fleste danskere får udbetalt løn på månedsbasis, men dette harmonerer ikke altid med de faktiske behov hos individet. Danskernes liv er generelt blevet mere fleksibelt, og det betyder for manges vedkommende, at de også savner en mere fleksibel økonomi i hverdagen. Et forbrugslån kan være en god måde at skabe mere fleksibilitet, da man har mulighed for at supplere sin indtægt i omkostningsrige måneder og derefter betale lånet tilbage i måneder, hvor man har færre udgifter. Mange danskere nyder godt af denne mulighed, og føler, at det er renteudgifterne værd.

Mulighed for en god rente

Forbrugslån er generelt blevet mere efterspurgte i de seneste år, og det kan ses på renterne på forbrugslån. Der er generelt kommet flere muligheder på markedet, og det har presset renterne i bund på mange forbrugslån. Der er derfor muligt at finde forbrugslån med lav rente, så udgifterne bliver begrænsede. Hvis du er heldig, er det måske endda muligt at finde et lån, som er rentefrit i starten. I praksis kan dette betyde, at du får et stort set gratis lån, da du blot skal betale et stiftelsesgebyr.

Mulighed for en god rente

Hurtig hjælp til pludselige udgifter

Man kan aldrig udelukke, at der opstår en pludselig og uventet udgift, hvilket kan strække budgettet til bristepunktet, hvis man er uheldig. Her kan et forbrugslån være en vigtig hjælp, da det kan supplere privatøkonomien, så man får råd til den pludselig udgift. Forbrugslån kan være en god måde at dække pludselige udgifter, hvis man vil undgå, at få rykkere eller at havne i RKI. Det er dog vigtigt, at man har råd til at betale lånet tilbage. Hvis man har problemer med tilbagebetalingen, er det et tegn på, at man har et overforbrug, hvilket man ikke bør sponsorere med lånte penge.

Mulighed for at nyde livets fester

Et forbrugslån kan også være for fornøjelsens skyld, og der er få ting, som er mere fornøjelige end store fester. Mange drømmer om at holde et stort bryllup, en fantastisk konfirmation eller en mindeværdig barnedåb. Desværre er dette ofte dyrt, og det kan kræve mange års opsparing, hvis man skal have råd til den perfekte fest. Man har god mulighed for at spare op til en konfirmation, fordi man ved, hvornår den finder sted og kan forudse dette mange år i forvejen. Et bryllup eller en barnedåb kan imidlertid være problematisk, da man ikke altid har samme lange varsel, hvilket betyder, at man ikke altid kan nå at spare op. Hvis du ikke er villig til at vente i årevis på drømmefesten, så kan et forbrugslån være løsningen. Et forbrugslån kan også bruges til at supplere en allerede eksisterende opsparing, så der er råd til drømmefesten.

Råd til en drømmerejse

De fleste har en idé om deres drømmerejse, men for nogen er det et virkeligt brændende ønske. Man kan vælge at spare op til drømmerejsen, men det er ikke altid, at man har tid til at vente. Mange forældre oplever eksempelvis, at de gerne vil tage deres børn med på en drømmerejse, før de bliver for store. Man kan eksempelvis ønske at tage på en fælles rejse, før børnene flytter hjemmefra. Et forbrugslån kan bruges til at finansiere en fantastisk rejse, så man slipper for at skulle spare op i årevis. Det kan især være en fordel, hvis man har en drømmerejse, som ikke kan vente i årsvis.

Ulemper ved forbrugslån

Det kan være fristende at fokusere på fordelene ved et forbrugslån, men det er vigtigt, at man også ser ulemperne i øjnene. Du kan kun vurdere, om et forbrugslån er det rette valg for dig, hvis du både ser på de positive og negative aspekter af et forbrugslån.

Ulemper ved forbrugslån

Det tager tid at finde det rette forbrugslån

Det er hurtig og nemt at tage et forbrugslån, men det kan tage lang tid at finde det rette lån. Hvis du vil have et billigt lån, så kan det være en god idé at undersøge dine muligheder grundigt. Du bør derfor aldrig handle forhastet, da det kan give dig et langt dyrere lån end nødvendigt. Ved at bruge MoreMoney.dk kan du gøre udvælgelsesprocessen nemmere. Vi gør det nemt at sammenligne lån, så du kan finde det bedste lån til dine behov.

Du skal betale renter

Renter er den pris, som du skal betale, når du tager et lån. Man kan sammenligne lånet med en serviceydelse, og denne serviceydelse betaler du for med dine renter. Dermed er renterne ikke nødvendigvis problematiske. Du skal blot være sikker på, at du synes, at de er en retfærdig pris for den komfort og fleksibilitet som lånet giver dig. Når du tager et forbrugslån er det også altid vigtigt at huske på, at du kan påvirke renteudgifterne. Det gør du blandt andet ved at finde det rette lån, men du kan også gøre en stor forskel, hvis du gør dig umage med at betale lånet hurtigt tilbage.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...



email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)