Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Mange unge mennesker optager forbrugslån til hverdagen


Mark Andersen
Skrevet af: Mark Andersen opdateret Opdateret: 30. november, 2021

Rigtig mange unge personer optager i dag et forbrugslån. Unge mennesker tager forbrugslån, når de eksempelvis ikke kan betale deres regninger, mangler lidt flere penge for at få hverdagen til at hænge sammen eller skal købe en ny mobiltelefon. Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden tilkendegiver at det faktisk er hver fjerde ung mellem 18 og 30 år, som har optaget et forbrugslån i form af kviklån, banklån eller køb på afbetaling. Forbrugslån behøver slet ikke være problematiske. Forbrugslån behøver heller ikke have store konsekvenser, så længe låntagerens økonomi er robust nok til at betale renter og afdrag til tiden. Det er derfor meget vigtigt, at man overvejer det nøje, inden man går ud og optager et forbrugslån.

Er du studerende?
 De fleste mennesker, som har prøvet at leve på en SU, er nok klar over der ikke er meget plads i budgettet til slinger i valsen. Ofte tyr mange studerende til studiejobs ved siden af studiet, men det kan være hårdt og vanskeligt at finde tid til det hele. Det er eksempelvis ikke alle mennesker, som kan holde til 8 timers undervisning, lektier og et studiejob i længden. Man vil jo også gerne have tid til lidt sjov og afslapning i hverdagen. Dette er nok også én af årsagerne til, at rigtig mange unge tager forbrugslån. Et forbrugslån kan hjælpe med at dække de mange udgifter, som opstår i forbindelse med at man eksempelvis skal flytte, anskaffe sig møbler eller blot købe mad og skolebøger. Det kan være en kende vanskeligt at finde et forbrugslån, når man er på SU. Så længe du er fyldt 18 år, handler det dog bare om at lede det rigtige sted. Hvis du er interesseret i at læse mere om dine muligheder, så kan du få ét samlet overblik over dine muligheder hos Moremoney.

banking-brochure-business-1374544.jpg

Hvad skal pengene gå til?

Mange unge mennesker vælger tit at låne til forbrug. Mange vælger eksempelvis at købe en ny iPhone, computer, iPad eller lignende via lån eller på afbetaling. Vi ved godt, at det kan være fristende at købe ting på afbetaling eller optage et lån. Særligt hvis man er en ung person, måske på SU, og pengene på kontoen bare ikke rækker. Har du dog nogensinde overvejet hvilke fordele og ulemper, som der er ved at tage et forbrugslån? Vi har forsøgt at gøre det en anelse nemmere at overskue, for dig som ønsker at låne penge. Et forbrugslån, bedre kendt som et kviklån eller et sms lån, er et lån, som du kan tage omgående uden at stille nogen form for sikkerhed. Det vil sige, at det ikke er nødvendigt at stille eksempelvis dit hus, bil eller andre ejendomme som sikkerhed. Der er dermed ikke nogen, som skal overbevises om, at du har penge nok til at betale dit lån, inklusiv renter, tilbage. Aldersgrænsen for et forbrugslån ligger ofte på 18-23 år, og du kan typisk tage et lån på 15 minutter. Du kan låne alt fra 4.000 kr. eller 5.000 kr. og helt op til 40.000 kr. Du skal dog være opmærksom på, om du faktisk er i stand til at betale tilbage indenfor løbetiden. Du skal også sørge for, at du ikke sætter dig for hårdt økonomisk. Det må ikke være sådan, at én enkelt uforudset regning vælter dit budget, og dermed din mulighed for at betale lånet tilbage. Vær opmærksom på ÅOP (de årlige omkostninger i procent), når du er på udkig efter hurtige lån. Du kan også altid forsøge at tage et lån i banken, men det er sjældent at banker vil låne ud til unge mennesker, som ikke er i stand til at stille en sikkerhed for lånet. Det er dermed ikke her, at du skal regne med at få pengene. Du skal også altid være opmærksom på mistænklige billige kviklån. Lav din research, og sørg for at du undersøger dine muligheder og undersøger de forskelliger typer lån, som er tilgængelige for dig. Du bør også altid overveje, hvad dit eventuelle forbrugslån skal gå til. Rigtig mange mennesker, særligt unge mennesker, optager forbrugslån til blandt andet bolig. Boliglån fylder især meget hos unge i 20´erne. Det er nemlig her at mange unge mennesker flytter hjemmefra og begynder at etablere sig.

Debitor.jpg

Lån er ikke kun dårligt

Det er altså meget almindeligt, at unge mennesker optager forskellige lån i forbindelse med at de skal flytte hjemmefra. Derfor er det også vigtigt, at de unge personer er klædt på til at bevæge sig ud på lånemarkedet. Uden den rigtige forståelse for den gængse jargon og lånemarkedet som helhed, kan unge mennesker komme til at optage unødige og meget dyre lån. Lån som de måske ikke er i stand til at betale tilbage. Langt de fleste mennesker har på et tidspunkt, i løbet af deres liv, brug for at låne penge. Det kan eksempelvis være et lån til at kunne finansiere drømmeboligen, drømmebilen eller drømmerejsen. I rigtig mange tilfælde, giver det god mening at tage et lån. Så længe din indkomst rækker til det. Det vigtigste er, at du undersøger dine muligheder, så du ikke optager de forkerte lån. Du kan altid sammenligne de bedste lån på markedet lige her. Den allerstørste fordel, ved at optage et forbrugslån, er at hvis du står i en situation, hvor du har brug for penge lige her og nu, så bliver du ofte godkendt med det samme ved et online forbrugslån. Forbrugslån er altså gode til nødsituationer eller til at indfri dine drømme.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...



email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)