MoreMoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Moremoney - Se vores oversigt over de billigste forbrugslån

Brug afkast fra investering til at afvikle på gæld

Dette indhold er sponsoreret 

 

Den bedste investering er at afvikle på dyr gæld. Har du investere hele eller dele af din opsparing, og har denne investering båret frugt, bør afkastet naturligvis bruges til at nedbringe din gæld.

Har du gælder, handler det nemlig om at afvikle den hurtigt. Jo hurtigere gælden er afviklet, desto billigere har den været at optage. Hvis muligheden byder sig, og du kan afvikle mere, end hvad dine låneaftale lyder på, er det bestemt positivt.

De fleste långivere tilbyder låntagere at afvikle mere, end aftalt, på deres gæld. Dog tilbydes det ikke af alle, da nogle udbydere udelukkende tilbyder, at du kan afvikle hele gælden på én gang.

Brug afkast fra investering til at afvikle på gæld

At afvikle gæld er bedre, end at investere dine penge

Mange vægter det højt at investere deres penge fornuftigt. Desværre glemmer mange, at deres økonomi forvaltes bedre, ved at bruge likviderne til at afvikle gæld. Det er ensbetydende med, at du til hver en tid bør favorisere gældsafvikling over eksempelvis investering i futures.

Dette er i særdeleshed noget, der gør sig gældende, i tilfælde af, at du har gældsposter med store rente- og gebyromkostninger. Har du flere gældsposter, er det en god idé at betale din dyreste gæld først.

Du rådes ligeledes til at afvikle al gæld, før du påbegynder opsparing og investering. Med fokus på både økonomi og sindsro, er dette den bedste beslutning. Netop derfor anbefales dette også af Råd Til Penge, som er drevet Finanstilsynet.

Investerer du alligevel, bør afkastet bruges til at afvikle gæld

Har du alligevel besluttet at investere hele eller dele af dine likvide midler, bør dit afkast naturligvis bruges til at dække gæld. Vær dog meget varsom med hensyn til dette, da der er en risiko for, at du mister de investerede midler.

Skulle dette ske, bliver dine muligheder for at afvikle på din gæld begrænset. Netop derfor frarådes det at lave risikable investeringer med penge, der kunne være brugt til at betale af på gæld. Når du har gældfri, vil du have større frihed til at kunne investere - også på risikabel vis.

Er du for risikabel i forhold til dine handler og investering, er der endda en risiko for, at du mister penge, der skulle være brugt til afvikling af gæld. I et sådant tilfælde kan du ende med at sætte dig selv i en rigtig skidt situation, da misligholdt efterfølges af yderligere rente- og gebyrudgifter.
Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser