Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Brug afkast fra investering til at afvikle på gæld


Mark Andersen
Skrevet af: Mark Andersen opdateret Opdateret: 30. november, 2021

Dette indhold er sponsoreret 

Den bedste investering er at afvikle på dyr gæld. Har du investere hele eller dele af din opsparing, og har denne investering båret frugt, bør afkastet naturligvis bruges til at nedbringe din gæld.

Har du gælder, handler det nemlig om at afvikle den hurtigt. Jo hurtigere gælden er afviklet, desto billigere har den været at optage. Hvis muligheden byder sig, og du kan afvikle mere, end hvad dine låneaftale lyder på, er det bestemt positivt.

De fleste långivere tilbyder låntagere at afvikle mere, end aftalt, på deres gæld. Dog tilbydes det ikke af alle, da nogle udbydere udelukkende tilbyder, at du kan afvikle hele gælden på én gang.

Brug afkast fra investering til at afvikle på gæld

Brugernes favorit

Lånebeløb 10.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.49-19.95%
Oprettelsesgebyr 3.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,57-20,6 %
Få tilbud fra flere banker Få svar med det samme Lån uden sikkerhed
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder kr. Variabel debitorrente: 3,55-19,95 % ÅOP: 4,57-20,6 % Månedlig ydelse: 1.086-1.856 kr. Samlede kredit omk.: 19.165-122.738 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 119.165-222.738 kr.

Derfor kan du trygt bruge Moremoney

På Moremoney arbejder vi for at give dig det perfekte overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge. Læs mere her

At afvikle gæld er bedre, end at investere dine penge

Mange vægter det højt at investere deres penge fornuftigt. Desværre glemmer mange, at deres økonomi forvaltes bedre, ved at bruge likviderne til at afvikle gæld. Det er ensbetydende med, at du til hver en tid bør favorisere gældsafvikling over eksempelvis investering i futures.

Dette er i særdeleshed noget, der gør sig gældende, i tilfælde af, at du har gældsposter med store rente- og gebyromkostninger. Har du flere gældsposter, er det en god idé at betale din dyreste gæld først.

Du rådes ligeledes til at afvikle al gæld, før du påbegynder opsparing og investering. Med fokus på både økonomi og sindsro, er dette den bedste beslutning. Netop derfor anbefales dette også af Råd Til Penge, som er drevet Finanstilsynet.

Investerer du alligevel, bør afkastet bruges til at afvikle gæld

Har du alligevel besluttet at investere hele eller dele af dine likvide midler, bør dit afkast naturligvis bruges til at dække gæld. Vær dog meget varsom med hensyn til dette, da der er en risiko for, at du mister de investerede midler.

Skulle dette ske, bliver dine muligheder for at afvikle på din gæld begrænset. Netop derfor frarådes det at lave risikable investeringer med penge, der kunne være brugt til at betale af på gæld. Når du har gældfri, vil du have større frihed til at kunne investere - også på risikabel vis.

Er du for risikabel i forhold til dine handler og investering, er der endda en risiko for, at du mister penge, der skulle være brugt til afvikling af gæld. I et sådant tilfælde kan du ende med at sætte dig selv i en rigtig skidt situation, da misligholdt efterfølges af yderligere rente- og gebyrudgifter.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)