MoreMoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Moremoney - Se vores oversigt over de billigste forbrugslån
HVOR MEGET VIL DU LÅNE?


DIN ALDER?
+25 år
  Vælg hvor meget du vil låne
  Vælg din alder
  Klik på Find lån

Forbrugslån wiki – alt du skal vide om denne lånetype

Forbrugslån   /   Andre lån   /  Forbrugslån wiki – alt du skal vide om denne lånetypeMarkedet for online forbrugslån har udviklet sig meget igennem de senere år. Der er kommet flere og flere låneudbydere til, og det er for mange, som et resultat heraf, blevet svære at gennemskue markedet, og finde frem til det lån, der passer bedst til dem.

Traditionelt gik de fleste i banken for, at låne penge, men der er flere og flere der er begyndt at benytte sig af de online muligheder, hvilket specielt gør sig gældende for unge mennesker.

Hvad er et SMS lån? Kort SMS lån wiki

Oprindeligt var et SMS-lån, et lån man optog, ved at sende en SMS. Dette gør sig dog ikke gældende længere, da man ikke behøver at sende en SMS, for at optage lånet. Man kan i stedet nemt ansøge om denne type lån online. Denne type lån er af karakteren mikrolån, hvilket er en låneform til mindre beløb, med kort løbetid, og er en form for forbrugslån.

Lånebeløbene vil typisk være imellem 500 og 10.000 danske kroner. Det er nemt at optage denne type lån, og man har typisk pengene indenfor meget kort tid. Dette kan være en fordel, men man skal dog huske at være opmærksom på, at der ofte også er meget store omkostninger forbundet med denne type lån.

Når man taler om SMS-lån i dag, så henviser man reelt set til mikrolån. Da man ikke længere skal sende en SMS, er disse nemlig det samme, og selve SMS-lånet er altså uddødt, men man har altså valgt at beholde navnet.

Hvad er et kviklån? Kort kviklån wiki

Et kviklån er egentlig også et mikrolån, og derfor er der egentlig ikke forskel på dette, og et SMS-lån.

Det der kendetegner denne type lån er ud over, at der ofte er tale om mindre beløb og at det har kort løbetid, at det også er meget nemt at optage. Det er en form for forbrugslån, som tilbydes af mange forskellige online udbydere, hvor en af de mest kendte på markedet nok er VIVUS.

Ved denne type lån skal du ikke stille sikkerhed, hvilket betyder, at der ikke bliver spurgt ind til, hvad du skal bruge pengene på. Dette lader nemt låntageren optage lånet, hvilket også er en af årsagerne til, at de er blevet så populære, som de nu engang er.

Ulemper ved kviklån

Selvom disse lån er meget nemme at optage, og at de på overfladen kan fremstå, som en god mulighed, er der altså flere negative ting ved kviklån også.

Nemt og hurtigt:              

- Det disse lån ofte sælges på, er at de er meget nemme at optage, og at du får pengene hurtigt. Dette kan lyde tiltrækkende, men det er faktisk også en af ulemperne.

  Som kunde har du nemlig ikke nær så lang tid til at tænke lånet igennem. Derudover bruger de heller ikke nær så langt tid på ansøgningen som en bank ville, og du kan

  altså nemmere havne i en situation, hvor du ikke kan betale det tilbage igen.

Ingen sikkerhed:                  

- Da du ikke skal stille sikkerhed, har du heller ikke noget, som du kan give tilbage, hvis du ikke har mulighed for at betale med penge. Dette kan have store konsekvenser, hvis

  du ikke har mulighed for at betale det tilbage igen.

Dyrt og uoverskueligt:          

- Ofte lokker denne type lån med lave renter. Der er dog typisk også andre omkostninger forbundet med lånet, og de har ofte en ÅOP på mellem 15 og 30 procent, hvilket er meget højt.

Hvad er et pi lån?

Et PI-lån, betyder et pengeinstitutlån. Dette er altså en form for banklån. Hvis du for eksempel står og skal have købt et nyt hus, så kan du låne 80% i et realkreditinstitut, du skal selv komme med 5%, og de fleste vælger så at gå til banken for de resterende 15%. Der findes flere forskellige lånemuligheder til dette formål, men en af dem er altså et PI-lån.

 

Det der kendetegner denne type lån, er at de har en løbetid på minimum 10 år og højst 30 år. Herudover er det et pengeinstitutpantebrev. Et pantebrev betyder, at der tages pant i noget, som sikkerhed. Ved et boligkøb vil dette være selve huset, hvor man altså stiller huset i pant, for at få lov til at låne penge.

 

Dette skal du være opmærksom på, når du optager et lån

Før du optager et lån, ligegyldigt hvilken type lån det er, er det en god ide at overveje om du virkelig har brug for lånet. Går det til noget som i virkeligheden ikke er nødvendigt for dig, som overforbrug, er det altså ikke en god ide at låne penge. Herudover skal du kun optage et lån, hvis du er helt sikker på, at du kan betale det tilbage igen.

 

 

Det kan også være en god ide at sammenligne forskellige lån, før du vælger. Dette kan du med fordel anvende ÅOP til, hvilket står for årlige omkostninger i procent, hvilket altså giver dig et overblik over samtlige omkostninger, der måtte være forbundet med lånet.

 Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser