Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Sådan afvikler du din gæld hurtigere


Mark Andersen
Skrevet af: Mark Andersen opdateret Opdateret: 30. november, 2021

Det er altid en god idé, at forsøge at få sin udestående gæld afviklet så hurtigt som muligt. Det kan spare dig for høje renteomkostninger, og give dig mere pusterum i din økonomi. Derfor har vi, i denne artikel, lavet nogle forslag til, hvordan du kan optimere din afvikling på din gæld.

Brugernes favorit

Lånebeløb 10.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 3.49-19.95%
Oprettelsesgebyr 3.000 kr.
Alder 20 år
ÅOP 4,57-20,6 %
Få tilbud fra flere banker Få svar med det samme Lån uden sikkerhed
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 120 måneder kr. Variabel debitorrente: 3,55-19,95 % ÅOP: 4,57-20,6 % Månedlig ydelse: 1.086-1.856 kr. Samlede kredit omk.: 19.165-122.738 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 119.165-222.738 kr.

Derfor kan du trygt bruge Moremoney

På Moremoney arbejder vi for at give dig det perfekte overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge. Læs mere her

Læg altid et budget

Du bør faktisk altid lægge et budget allerede inden du optaget et forbrugslån. Har du dog allerede taget et forbrugslån, uden at have det store overblik over din privatøkonomi, så frygt ej. Vi er her for at hjælpe. Det første skridt, for at blive gældfri, er at få et overblik over, hvor mange penge du skal afbetale hver måned. Herefter skal du naturligvis lægge en plan for selve afbetalingen. Du kan gøre det hele lidt mere overskueligt for dig selv, ved at finde ud af hvor stort dit rådighedsbeløb er, efter alle dine udgifter er betalt. Således kan du finde ud af, hvor mange penge du har tilovers til at afbetale lånet med. Hvis du ikke har et ekstra råderum hver måned, som du føler at du kan bruge til at afdrage yderligere på din gæld, så bør du overveje at spare på andre poster. Rigtig mange personer har i dag en kæmpe “diverse” post. Det vil sige ting som frisør, nyt tøj, byture, restaurantbesøg, streamingabonnementer, fuldpakken til TV m.m. Din “diverse” post er ofte et sted, hvor du sagtens kan skære ned på dine udgifter. At skære på din “diverse” post er altså en oplagt mulighed for, at du kan få afviklet din gæld endnu hurtigere. Når du vælger eksempelvis at tage en madpakke med på arbejde eller studie, i stedet for at købe mad i kantinen, så frigør du penge, som du kan bruge på at indfri dit lån.

apple-email-iphone-17663.jpg
Find din indre motivation

Vi ved godt, at det kan være utrolig svært at finde den indre motivation frem, når man forsøger at afvikle sin gæld, men hvor der er vilje, er der vej. Denne talemåle er ikke langt fra sandheden, når du skal kæmpe dig ud af din gæld. Vi kan ligeså godt være ærlige. Det er ingen dans på roser at blive gældfri. Du skal være villig til at smøge ærmerne op, og du skal tro på, at det kan lade sig gøre.
Jo større gæld du har, jo flere penge bør du afdrage hver måned - og det kan være hårdt. En måde hvorpå du kan skabe ekstra motivation for dig selv, er at finde konkrete ting at se frem til. Du kan lave nogle konkrete mål eller belønninger, som du kan få lov at indfri efter en vigtig milepæl, i dit afdragsforløb. Gem den største og bedste belønning til når du er gældfri. Overvej hvad du gerne vil bruge penge på, når du er gældfri? Glæd dig selv med noget, som du har ønsket dig i utrolig lang tid. For hver krone du afdrager på dit lån, kan du komme lidt tættere på den ultimative belønning (ud over den kæmpe belønning at blive gældfri). Det kan faktisk ændre din tankegang i forhold til lånet. Vend derfor dine afdrag til noget positivt. Hvis du er konkurrencemenneske, så tænk på det som en konkurrence med dig selv. Lad der gå sport i hvor meget du kan afdrage hver måned, og bestræb dig hele tiden på at afdrage lidt ekstra. Konkurrerer med dig selv, og se hvor hurtigt du kan afvikle din gæld. Igen så kan det ændre hele dit mindset omkring lånet. Du skal altså være klar til at tage kampen op, hvis du gerne vil blive gældfri hurtigere. Kampen indebærer mange økonomiske kompromiser for dig, og nogle af disse kompromiser kan måske være svære at indfinde sig med.


Vær konsekvent

Det er meget vigtigt, at du er konsekvent med dine afdrag hver eneste måned. Ellers kan du godt glemme, at kvitte dig med dit forbrugslån. Hvis du virkelig gerne vil være gældfri indenfor en overskuelig fremtid, så kræver det dedikation og hårdt arbejde fra din side. Du skal altid afdrage på din gæld hver måned. Hvis du har penge til overs ved et månedsskift, så brug pengene til yderligere at afvikle på din gæld. Som nævnt tidligere bør du være motiveret for at blive gældfri. Det er dog vigtigt at du laver en realistisk plan for hvordan du bliver gældfri. Lad værd med at sætte dig alt for hårdt, således at din privatøkonomi ikke kan hænge sammen. At afdrage på din gæld er ingen dans på roser. Det bør være hårdt, men der skal også være brød at smøre og æg at salte. Hvis du sætter dig urealistisk stramt, i dit forsøg på at nedbringe din gæld, så er der desværre en høj risiko for, at du opgiver. Det er altså vigtigt at være konsekvent, men du bør aldrig sætte dig alt for stramt.


Betal de dyreste lån først

Det er en god idé at betale de dyreste lån først. Når du betaler de dyreste lån først, minimerer du dine renteudgifter. Eksempelvis har studielån en meget lav rente, hvorimod forbrugslån har en høj rente. Undersøg derfor hvilke af dine lån, som koster dig flest penge om måneden, og få dem ud af verden først. Det er, generelt set, en god idé at afbetale mest på de dyreste lån, og mindst på de billigste lån, men du bør altid selv undersøge din konkrete situation og dine lån. Du kan altid sammenligne lån og finde de bedste og billigste lån her på siden.

pexels-photo-116910.jpeg

 
Hårdt arbejde

Hvis du er engageret, og gerne vil blive gældfri hurtigere, så kan du altid arbejde mere. Der er faktisk rigtig mange personer, som er gældsramte, der ikke ændrer på deres arbejdsvaner. Flere penge i kassen betyder flere penge til at afdrage på dine lån. Derfor kan det være en god idé, at forsøge at få tildelt nogle ekstra timer eller vagter på dit arbejde. Hvis det ikke kan lade sig gøre, at få ekstra vagter, så kan du begynde at kigge efter ekstra jobs. Alt tæller når du forsøger at komme din gæld til livs.   

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)