MoreMoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Moremoney - Se vores oversigt over de billigste forbrugslån
HVOR MEGET VIL DU LÅNE?


DIN ALDER?
+25 år
  Vælg hvor meget du vil låne
  Vælg din alder
  Klik på Find lån

Spar penge ved at samle forbrugslån

Forbrugslån   /   Andre lån   /  Spar penge ved at samle forbrugslånMarkedet for online lån er i Danmark vokset helt enormt. Der er kommet flere og flere låneudbydere til, som tilbyder nemme og hurtige måder at låne penge på. Specielt antallet af forbrugslån er steget. Det er det blandt andet fordi, at det er utroligt nemt at optage denne type lån, og fordi man typisk har pengene indenfor meget kort tid. Herudover stilles der typisk ikke krav om sikkerhed, og der spørges altså ikke ind til, hvad pengene skal bruges til. 

Hvilke fordele er der ved at samle forbrugslån? 

Fordi disse forbrugslån er så nemme at optage, er der mange der ender med at have flere forskellige lån, forskellige steder. Omkostningerne på denne type lån er dog ofte meget store, hvorfor du med fordel kan samle dine forbrugslån. Ved at samle forbrugslån et sted vil du ofte kunne spare mange penge i sidste ende. Dette skyldes, at når du samler gælden et sted, så vil denne udbyder ofte kunne give dig en lavere rente, da du altså flytter alle dine lån over til dem, hvilket også er en fordel for dem. 

Ved at få samlet din gæld et sted, vil du nemmere kunne få dig et overblik over, hvor meget du skylder, hvor meget du betaler, og du behøver ikke bekymre dig om mange forskellige lån på en gang. 

Du får altså et bedre overblik over din økonomi, hvilket er første skridt på vejen til en sundere økonomi. Herudover kan mængden af penge, som du vil kunne spare ved at samle forbrugslån, være stor. 

Dette skal du have styr på inden du samler forbrugslån 

Før du samler forbrugslånene, er der nogle forskellige ting, som er en god ide at have styr på inden. 

Hvor har du lån?

- For det første, så er det en god ide, at du danner dig et overblik over alle dine lån. Dette kan du gøre, ved at starte med at finde frem til samtlige af de steder, hvor du skylder penge. 

Hvor meget skylder du?

- For at kunne samle forbrugslån, skal du også vide hvor meget du i alt skylder væk. Dette er nødvendigt for, at du kan finde frem til det beløb, som dit samlelån skal være på. 

Hvad er omkostningerne?

- Dan dig et overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med dine nuværende lån. Dette kan du anvende ÅOP til, hvilket altså er de årlige omkostninger i procent. På denne måde kan du bedre sammenligne dine nuværende lån med andre muligheder. Du kan også bruge ÅOP til at finde frem til det billigste samlelån. 

Hvor meget afdrager du?

- Find ud af, hvor meget du på nuværende tidspunkt afdrager på dine lån. Dette er en god ide for at du nemmere kan sammenligne med samlelånet. 

Nogle lån vil du typisk ikke kunne samle sammen med forbrugslån 

Hvis du gerne vil optage et lån til indfrielse af gæld med, så er der mange muligheder. Du skal dog være opmærksom på, at du typisk ikke vil kunne samle forbrugslån sammen med nogle andre lånetyper. 

Du kan for eksempel ikke samle forbrugslån med SU-lån, da dette er et lån til det offentlige. Herudover vil du ofte heller ikke kunne samle forbrugslån sammen med store lån, hvor der er stillet sikkerhed. Dette kunne for eksempel være realkreditlån, boliglån, billån med sikkerhed og andelsboliglån. Nogle enkelte lån fra private banker, kan heller ikke samles. 

Ønsker du hjælp til at samle gæld af denne type, har du mulighed for at ansøge om refinansiering i banken. Dette kan være i din nuværende private bank. Dette giver altså mulighed for at samle lån i Nordea eller andre kendte danske banker. 

Samle gæld trods RKI 

Er du I den uheldige situation, at være registreret I Debitor Registret eller RKI, så er du altså registreret som dårlig betaler. Dette betyder, at det kan være utroligt svært at låne penge. Mulighederne for at samle forbrugslån, når man er registreret i RKI, er ikke mange. Du skal generelt lede meget længe efter folk, der er villige til at låne dig penge, hvis du er registreret i RKI. 

Hvis du er registreret og gerne vil samle dine lån, så er det bedste råd altså, at få betalt dine regninger, så du så hurtigt som muligt kommer af listen igen. Dette kan være svært, men du kan, som første skridt i den rigtige retning, starte med at lægge et budget. Dette vil give dig et bedre overblik, hvor du nemmere kan overskue muligheder for at spare, og dermed også hurtigere få tilbagebetalt dine lån. 

Hvis du har store problemer, så tag en snak med din bank og få professionel rådgivning om, hvordan du bedst muligt kommer ud af gælden igen. Herudover tilbyder Forbrugerrådet Tænk også gratis rådgivning, og de hjælper dig, til at komme på rette fode igen.Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser