Moremoney viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Moremoney

Lån penge til start af virksomhed


Mark Andersen
Skrevet af: Mark Andersen opdateret Opdateret: 18. august, 2023

Der er mange der står med en drøm om at blive selvstændige, starte en virksomhed el. opkøbe en virksomhed. Det kan også være at du har en mindre virksomhed, og har et ønske om at vækste den, men ikke har kapitalen til det.

Uanset om drømmen er at starte eller vækste din virksomhed, så er et lån en mulighed for at få kapitalen til at opnå målet med. Der er dog mange ting der gør sig gældende hvis man ønsker at finansiere sin virksomhed med et lån, og det ser vi nærmere på her.

Kan man låne penge til at starte et firma?

Først og fremmest, så lad os finde ud af om man kan låne penge til at starte en virksomhed.

Ja, du kan godt låne penge til at starte et firma, men det er ofte ikke så nemt, som hvis du allerede har et firma med omsætning. Grunden til det er, at du ingen sikkerhed kan stille i din virksomhed.

Prøver du at få et lån til at starte din virksomhed fra et pengeinstitut el. en låneudbyder, så skal du helst have noget at præsentere der er noget værd. Men der er andre muligheder for at låne penge til start af en virksomhed, som jeg kommer ind på længere nede i artiklen.

Hvor meget kan jeg låne til køb af virksomhed?

Er der i stedet tale om et lån til køb af en virksomhed, så er mulighederne for at få denne type lån bedre. Det skyldes at du ønsker at låne penge til et aktiv der har en værdi og det er sikkerhedsstillelse for den der låner dig penge.

Hvor meget du kan få lov at låne afhænger af din situation, din personlige formue, aktivets værdi, hvad virksomheden du vil købe den sælger og en masse andre faktorer. Du skal dog nok stille dig klar på forhånd at det ikke er sandsynligt at du kan låne hele beløbet til køb af virksomheden, da en låneudbyder vil forvente, at du selv risikerer din personlige kapital.

Forskellige muligheder for at låne

Der er ikke kun én måde at låne penge på til din virksomhed, der findes mange måder at skaffe kapital til dine drømme på, alt efter hvad de er. Det klassiske banklån er det sværeste at blive godkendt til, men herunder kan du se hvilke muligheder der ellers er:

  • Banklån
  • Alternative låneudbydere
  • Anfordringslån
  • Crowdlending
  • Crowdfunding
  • Pantsætning

Det er fem af de mere udbredte metoder til at låne penge til start af virksomhed, og du kan læse mere om dem alle på Virksomhedslaan.dk. Fordelen ved dem er at de er tilgængelige for alle. Et banklån ved de fleste hvad er, og mange vil også have en idé om hvad det kræver at få sådan et. Det er et godt lån, men ikke særlig tilgængeligt, derfor hopper vi hurtigt videre.

Alternative låneudbydere

Med det mener jeg ikke noget med ulovlige lånemetoder, men blot at der er andre måder at få et lån på udenom banken. I blandt den almene befolkning er denne type lån nok mest kendt som kviklån, men det er bestemt ikke det der er tale om i erhvervsmæssig forstand.

En alternativ låneudbyder kan være eksempelvis Qred eller CapitalBox der ikke er banker, men ene og alene låneudbydere. De har specialiseret sig i lån til nystartede og små virksomheder, der står og har brug for at låne penge til anlægsaktiver, varelager el.lign.

Du kan relativt hurtigt ansøge om et lån hos denne type udbydere og du får også typisk svar indenfor 24 timer.

Anfordringslån

Et anfordringslån er et lån fra familie el. venner. Denne type lån er rigtig god til hvis du vil låne til opstart af en virksomhed og har et familiemedlem el. en ven der er god for de penge du skal bruge.

Det smarte ved anfordringslånet er at i selv kan sætte renten, og begge parter har mulighed for at komme ud af lånet med kort varsel. Derfor skal du som låntager selvfølgelig også altid tænke dig grundigt om, inden du tager et lån af en god ven el. et familiemedlem.

Crowdlending

Crowdlending er en nyere måde at skaffe finansiering på, men den er blevet meget populær. Det kræver at du har en virksomhed, og ofte skal du også have en god forretningsplan der viser hvordan du har tænkt dig at vækste og tilbagebetale lånet i en overskuelig fremtid.

Det er private investorer du låner penge af, og det gøres gennem platforme som FlexFunding og Kameo i Danmark, men der findes et hav af andre platforme i udlandet.

Crowdfunding

En gang imellem høre man fantastiske historier om produkter el. brands der er blevet crowdfunded på platforme som Kickstarter og Indiegogo. Dem man hører om er kun en brøkdel af dem der rent faktisk bliver crowdfunded, og derfor kan du også vælge at gå den vej.

For at blive crowdfunded skal du dog ofte have en idé til et nyt produkt der løser et reelt problem, og så skal du kunne fremvise en prototype, som minimum. Til gengæld så kan du få finansieret hele produktionen og blot betale fundingen tilbage ved at sende produkter ud til dem der har finansieret dig.

Pantsætning

Den sidste mulighed for at skaffe kapital til at starte din virksomhed, er at pantsætte dine ejendele. Vi har alle mange ejendele og nogle af dem er noget værd. Du kan derfor vælge at pantsætte dem, mod at få kontanter du kan bruge her og nu til at starte din virksomhed med.

Nu er du klædt bedre på til at finde kapital til at starte en virksomhed med. Du kan også vælge at gå uden om et lån til at starte med, og starte din virksomhed op med den kapital du har til rådighed, og løbende indskyde flere penge i firmaet fra din lønindkomst, samt geninvestere det du tjener i virksomheden.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...



email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Moremoney må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Moremoney samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)